Najczęstsze pytania dotyczące zarządzania grupami list wiadomości zwykle dotyczą widoczności, stałej grupy All oraz zapisywania zmian; to FAQ zawiera 4 najczęstsze pytania i 4 terminy ze słownika.
FAQ
Czy zmiana kolejności grup wpłynie na innych członków?
- Nie.
- Ustawienia zarządzania grupami wpływają tylko na sposób wyświetlania listy wiadomości dla bieżącego użytkownika.
- Inni członkowie zachowują własne ustawienia wyświetlania grup.
Dlaczego nie mogę ukryć grupy All?
- Grupa All jest domyślną grupą systemową.
- Pozostaje widoczna, aby zawsze można było wyświetlić wszystkie konwersacje.
- Z tego powodu nie można jej ukryć, usunąć ani swobodnie przenosić.
Czy po ukryciu grupy konwersacje znikną?
- Nie.
- Ukrycie grupy usuwa jej kartę z górnego paska kart, ale nie powoduje usunięcia treści konwersacji.
- Powiązane konwersacje nadal można wyświetlać w grupie All.
Dlaczego moje zmiany nie zostały zastosowane?
- Po zakończeniu zmian upewnij się, że kliknięto Confirm.
- Jeśli kliknięto Cancel lub zamknięto okno dialogowe bezpośrednio, zmiany nie zostaną zapisane.
- Otwórz ponownie zarządzanie grupami i zapisz zmiany, aby je zastosować.
Słownik
| Termin | Definicja |
|---|---|
| Pasek kart kategorii | Obszar kart u góry listy wiadomości, używany do przełączania między grupami wiadomości. |
| Widoczne grupy | Zestaw grup aktualnie wyświetlanych bezpośrednio na pasku kart kategorii. |
| Ukryte grupy | Grupy usunięte z paska kart kategorii, które nadal można przywrócić w oknie zarządzania. |
| Uchwyt przeciągania | Element sterujący z sześcioma kropkami po prawej stronie grupy, używany do zmiany jej kolejności. |