Jak przełączyć konto w WPS na macOS

Ostatnia aktualizacja:17 lipca 2026

W tym przewodniku funkcja Przełącz konto obejmuje 2 instrukcje, wszystkie 2 są dostępne bez członkostwa, a 0 wymaga członkostwa.

Indeks instrukcji

Instrukcja

1. Przełączanie kont z menu profilu

Ścieżka: Strona główna WPS → ikona profilu → Przełącz konto

  1. Otwórz aplikację komputerową WPS Office.
  2. Przesuń wskaźnik na ikonę profilu w prawym górnym rogu.
  3. Wyświetl w menu listę zalogowanych kont.
  4. Kliknij konto, na które chcesz się przełączyć.
  5. Poczekaj, aż aplikacja zakończy przełączanie, a następnie potwierdź, że bieżące dokumenty i zawartość w chmurze zostały zaktualizowane.

Kryteria powodzenia

  • Efekt w interfejsie: konto aktualnie wyświetlane w obszarze profilu zostało zmienione.
  • Co możesz zrobić dalej: możesz nadal korzystać z dokumentów w chmurze i powiązanych usług na wybranym koncie.
  • Brak skutków ubocznych: pliki lokalne nie są usuwane w wyniku przełączenia konta.

Wskazówki dotyczące używania

  • Przed przełączeniem kont zapisz edytowany dokument.
  • Po przełączeniu lista dokumentów w chmurze może zostać ponownie załadowana.
  • Korzyści członkostwa zmieniają się zależnie od aktualnie aktywnego konta.

2. Logowanie na nowe konto po przełączeniu

Ścieżka: Strona główna WPS → ikona profilu → Zaloguj się na inne konto

  1. Przesuń wskaźnik na ikonę profilu w prawym górnym rogu.
  2. Wybierz opcję Zaloguj się na inne konto.
  3. Wprowadź dane logowania nowego konta i dokończ logowanie.
  4. Po pomyślnym zalogowaniu ponownie otwórz menu profilu.
  5. Wybierz z listy nowo dodane konto, aby się na nie przełączyć.

Kryteria powodzenia

  • Efekt w interfejsie: nowe konto pojawia się na liście kont.
  • Co możesz zrobić dalej: możesz nadal przełączać się między wieloma zalogowanymi kontami.
  • Brak skutków ubocznych: pierwotne konto pozostaje dostępne na liście.

Wskazówki dotyczące używania

  • Podczas logowania na nowe konto wymagane jest połączenie z internetem.
  • Na urządzeniu współdzielonym po zakończeniu pracy wyloguj konta, których nie potrzebujesz.
  • Jeśli lista kont nie odświeży się od razu, odczekaj chwilę i ponownie otwórz menu profilu.