Korzystaj z funkcji Wyloguj się w WPS w systemie Windows dzięki 2 instrukcjom, z których obie są dostępne bez członkostwa; wybierz temat z indeksu i wykonaj kroki, aby zakończyć zadanie.
Indeks instrukcji
| Nr | Temat | Wymagane członkostwo |
|---|---|---|
| 1 | 1. Wylogowanie bieżącego konta | Bezpłatne |
| 2 | 2. Wybór sposobu obsługi danych podczas wylogowywania | Bezpłatne |
Instrukcja
1. Wylogowanie bieżącego konta
Ścieżka: Strona główna WPS → ikona profilu w prawym górnym rogu → Wyloguj się
- Otwórz WPS Office i przejdź do strony głównej.
- Przesuń wskaźnik na ikonę profilu w prawym górnym rogu.
- Kliknij Wyloguj się w menu rozwijanym.
- Wybierz Wyloguj bieżące konto lub Wyloguj wszystkie konta.
- Kliknij Wyloguj się, aby zakończyć.
Kryteria powodzenia
- Efekt w interfejsie: Bieżące konto zostanie wylogowane, a interfejs wróci do stanu po wylogowaniu.
- Co możesz zrobić dalej: Możesz zalogować się na inne konto lub nadal korzystać z funkcji dostępnych bez logowania.
Wskazówki podczas korzystania
- Typowy błąd: Jeśli najpierw nie otworzysz menu profilu, nie zobaczysz opcji Wyloguj się.
- Uwaga dotycząca środowiska: Jeśli strona konta ładuje się wolno, sprawdź połączenie sieciowe i spróbuj ponownie.
2. Wybór sposobu obsługi danych podczas wylogowywania
Ścieżka: Strona główna WPS → ikona profilu w prawym górnym rogu → Wyloguj się
- Otwórz menu profilu i kliknij Wyloguj się.
- W opcjach wylogowania wybierz Wyloguj bieżące konto lub Wyloguj wszystkie konta.
- Sprawdź rozwinięte opcje pól wyboru.
- Aby usunąć lokalne zapisy, wybierz Wyczyść dane i usuń zapisy logowania.
- Aby zachować dane do późniejszego użycia, wybierz Zachowaj dane do następnego użycia.
- Kliknij Wyloguj się, aby zastosować ustawienie.
Kryteria powodzenia
- Efekt w interfejsie: Wylogowanie zostało zakończone, a konto jest wylogowane.
- Co możesz zrobić dalej: Stan danych lokalnych przy następnym logowaniu będzie zgodny z wybraną opcją.
Wskazówki podczas korzystania
- Typowy błąd: Wylogowanie przed potwierdzeniem wybranej opcji może spowodować inny efekt dotyczący danych lokalnych niż oczekiwano.
- Uwaga dotycząca środowiska: Po wyczyszczeniu danych lokalnych pamięć podręczna lokalnych dokumentów w chmurze i kopie zapasowe plików nie będą już przechowywane na urządzeniu.